För gymnasieskolor i Stockholm och norra Sverige

Vill ni att A-day kommer till er skola? Här kan ni lämna er intresseanmälan!

Men innan ni lämnar in en er intresseanmälan är det viktigt att noga gå igenom vad A-day innebär och vilka förutsättningar som krävs för att vi ska kunna genomföra A-day på er skola:

Förutsättningar:

• Målgruppen för A-day är elever i årskurs 1 och 2 i gymnasieskolan. Alla filmer är inte textade och filmer på engelska kan förekomma. Är ni osäkra på om innehållet passar just era elever är ni varmt välkomna att fråga oss.
  • A-day är lämplig för en större publik, från 90 elever och uppåt.
  • A-day genomförs av två informatörer från Amnesty.
  • A-day tar ca 2 timmar inklusive en paus i mitten. Lämplig tid för A-day är mellan kl 10-12, men tiden bestäms i samråd mellan skolan och Amnesty.
  • Skolan måste kunna tillhandahålla en lämplig lokal för en stor föreläsning. Lokalen behöver ha projektor, projektorduk, ljudsystem, två mikrofoner (myggor) och möjlighet att dämpa belysning
  • Skolan utser en ansvarig lärare som Amnesty kan vara i kontakt med inför A-day, som säkerställer att allt finns på plats under dagen då A-day ska genomföras och som kan vara behjälplig vid uppföljningsarbetet
  • Skolan utser en teknikansvarig person som hjälper till under A-day
  • Undervisande lärare sitter med sina klasser under A-day. Lärarnas närvaro bidrar till bättre möjligheter att genomföra en bra föreställning.
  • A-day är kostnadsfritt, men anmälan är bindande. Avbokning måste ske senast tre arbetsveckor innan överenskommet datum annars kan Amnesty fakturera kostnaden för personal och resor.

Anmälan Stockholm och norra Sverige

Innefattar: Södermanland, Västmanland, Uppland, Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Medelpad, Jämtland, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten, Lappland

Anmälningen till höstens A-day är nu stängd. Men prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad inför kommande läsår!

Hantering av anmälan

Intresset för A-day brukar vara stort. Vid hantering av intresseanmälningar beaktar vi:

• Datum för anmälan
  • Hur många klasser som får ta del av A-day
  • Skolans möjlighet att genomföra A-day (lokaler, teknik m.m.)
  • Våra informatörers möjlighet att kunna resa till skolan inom en rimlig arbetstid

Har ni frågor om A-day? Kontakta oss!

Christoffer Dahlin

Verksamhetsutvecklare skola

Mejl: christoffer.dahlin@amnesty.se

Läs mer om A-day och dess innehåll här!

Innefattar: Västra götaland, Östergötland, Bohuslän, Dalsland, Närke, Värmland, Gotland

Innefattar: Skåne, Blekinge Småland, Halland, Öland