A-day AmnestyA-day

8 476 ELEVER DELTOG PÅ A-DAY HÖSTEN 2022

Hösten 2022 gav vi oss ut igen med vår populära föreläsning A-day. Under 1,5 timme varvades föreläsning med personliga livsöden, interaktion och filmer.

Årets tema var klimaträttvisa och ojämlikhet. Fokus låg på hur klimatförändringarna fördjupar och förstärker ojämlikhet – och att klimatomställningen måste genomföras med respekt för människors lika rättigheter.

Till skillnad från de två senaste åren kunde samtliga föreläsningar genomföras på skolan. Hela 57 gymnasieskolor runt om i Sverige fick besök av oss. Vi medverkade även på Bokmässan.
Nästan 90 % av eleverna som besvarade vår utvärdering anser att de lärt sig mer om mänskliga rättigheter genom A-day. En överväldigande majoritet av lärarna vill att vi kommer tillbaka till skolan med A-day.

Amnesty kommer genomföra A-day igen hösten 2023. I april kan du som lärare se vilka lediga datum som finns och göra en intresseanmälan. Datum skickas först till dig som prenumererar på vårt nyhetsbrev. Anmäl dig gärna till Amnesty skolas nyhetsbrev på vår startsida. (https://skola.amnesty.se)


Innefattar: Skåne, Blekinge Småland, Halland, Öland


Innefattar: Västra götaland, Östergötland, Bohuslän, Dalsland, Närke, Värmland, Gotland


Innefattar: Södermanland, Västmanland, Uppland, Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Medelpad, Jämtland, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten, Lappland

Nyhetsbrev


Vill du alltid få det senaste från Amnesty i skolan?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få aktuell information om nytt material, aktiviteter och lektionstips.

Följ oss