IMG_2372 (1)A-day

A-day träffade 16 000 gymnasieelever hösten 2023

I höstas gav vi oss ut igen med vår turné A-day. Vi träffade tusentals elever runt om i landet med vår populära föreläsning om mänskliga rättigheter.

Vi har rekordmånga möten med elever från vår årliga föreläsningsturné A-day som gick i mål i slutet av november. Under tre månader besökte Amnesty 88 gymnasieskolor, genomförde 130 föreläsningar och träffade 16 000 gymnasieelever.

A-day är en timslång föreläsning, som tar sin utgångspunkt i storytelling – med människorättsförsvarare i centrum för berättelsen. Innehållet består av bilder, filmklipp samt interaktiva övningar och samtal. I år fokuserade föreläsningen på protesterna i Iran och kvinnors rättigheter.

Under hösten har våra föreläsare kuskat land och rike runt med uppdraget att besöka fler skolor än tidigare. I vår digitala utvärdering som besvarades av 11 000 elever uppger de att kunskapen om mänskliga rättigheter ökat. På frågan om eleverna lärt sig mer om mänskliga rättigheter svarar 62% ja, 24%delvis och 15% nej.

A-day1

Även lärarna är tydliga med vad de tycker om A-day. Av de 155 lärare som besvarade vår lärarenkät svarar 98% att föreläsningen ökat, eller kanske ökat, elevernas kunskap om mänskliga rättigheter. 99% av lärarna är positiva till att Amnesty besöker skolan igen nästa år.

A-day 2024

Vi kommer erbjuda en ny skolturné med A-day hösten 2024. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få info om deadline att skicka in intresseanmälan i vår.

Vi ser fram emot att besöka er skola!

Innefattar: Skåne, Blekinge Småland, Halland, Öland

Innefattar: Västra götaland, Östergötland, Bohuslän, Dalsland, Närke, Värmland, Gotland

Innefattar: Södermanland, Västmanland, Uppland, Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Medelpad, Jämtland, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten, Lappland