adaystorföreläsning2022A-day

A-DAY PÅ TURNÉ HÖSTEN 2023

I höst ger vi oss ut igen med vår turné A-day. Vi träffar tusentals elever runt om i landet med vår populära föreläsning om mänskliga rättigheter.


Årets innehåll

Höstens A-day kommer att fokusera på utvecklingen i Iran. Vad har hänt i landet under det senaste året? Vilka fram- och motgångar ser vi att protesterna lett till? Och hur har den iranska befolkningens rättigheter påverkats och kränkts när landets myndigheter vill skrämma folket till tystnad?

A-day tar sin utgångspunkt i storytelling med ett verkligt fall – en människorättsförsvarare – som röd tråd genom hela föreläsningen. I takt med att berättelsen utvecklar sig får eleverna reflektera och diskutera liknande dilemman i bikupor och använda JA- och NEJ-lappar. Presentationen tar en timme och består också av filmklipp och bilder som levandegör berättelsen. Föreläsningen är kostnadsfri för skolan.

Gör en intresseanmälan!

Läs mer om förutsättningarna att genomföra A-day. Gå in på fliken nedan som passar ditt geografiska område och gör en intresseanmälan. Sista anmälningsdag är onsdag 17 maj! 

Intresseanmälan till A-day 2023 är nu stängd.

Innefattar: Skåne, Blekinge Småland, Halland, Öland


Innefattar: Västra götaland, Östergötland, Bohuslän, Dalsland, Närke, Värmland, Gotland


Innefattar: Södermanland, Västmanland, Uppland, Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Medelpad, Jämtland, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten, Lappland

Nyhetsbrev


Vill du alltid få det senaste från Amnesty i skolan?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få aktuell information om nytt material, aktiviteter och lektionstips.

Följ oss