Amnestys Filmklubb - Lärarhandledning

Tycker du om att arbeta med film i undervisningen? Då kan du och dina elever kostnadsfritt ta del av fem olika spelfilmer om mänskliga rättigheter, med tillhörande diskussionsmaterial - genom Amnestys Filmklubb.

filmklubb

Amnestys Filmklubb är en helt ny satsning i samarbete med Draken Film som ger dina elever nya möjligheter att lära sig mer om mänskliga rättigheter. I år erbjuder vi spännande och intressanta filmer på temat yttrandefrihet och protester. Eleverna ser filmen tillsammans och samtalar efteråt med utgångspunkt i ett samtalsunderlag som består av kortare texter och diskussionsfrågor. 

Att delta i filmklubben är kostnadsfritt och filmerna finns tillgängliga till och med 31 mars 2022. För att se filmerna och ta del av underlaget behöver man anmäla sig gruppvis till filmklubben och registrera ett konto hos Draken Film. Du hittar filmklubbens hemsida här

Ladda ner lärarhandledningen på denna sida för inspiration kring hur du kan använda filmklubben i undervisningen, och för att ta del av information om filmerna, samtalsunderlagen och hur du går tillväga!

kollagefilmklubb

  • Typ av material: Övning
  • Tema: Mänskliga rättigheter
  • Anpassad för ämnesplanerna: SH 1a1, SH 1B, SH 2, HI 2
  • 120-240 min

Ladda ned material

Amnestys filmklubb - Lärarhandledning
(documents/amnestyfilm_lararhandledning_uAa1dwH.pdf, 6.6 MB)
LADDA NED

Nyhetsbrev


Vill du alltid få det senaste från Amnesty i skolan?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få aktuell information om nytt material, aktiviteter och lektionstips.

Följ oss