Konferens

Vidareutbildning

En viktig del i ”Skola för mänskliga rättigheter” är vidareutbildning för skolans lärare. Varje år samlas därför lärare från olika skolor för en uppstartskonferens på Amnestys sekretariat i Stockholm. Vidareutbildningen är den del av samarbetet som medför en kostnad för skolan.

Konferensen ger deltagarna möjlighet att fördjupa sina kunskaper om de mänskliga rättigheterna, få aktuell information inom området samt inspiration och material till undervisningen. Det är även ett tillfälle för lärare från olika skolor att träffas och utbyta erfarenheter. Två till fyra lärare från varje samarbetsskola deltar på konferensen varje år.

Olika teman

Varje år fokuserar vi på ett speciellt tema. Genom åren har vi till exempel fördjupat oss i yttrandefrihet och flyktingars rättigheter. Flera av våra experter har föreläst och lärarna får även delta i olika workshops om Human Rights Education. Vi bjuder in gästföreläsare som kan ge olika perspektiv på det aktuella temat. Exempelvis har Martin Schibbye, Lena Halldenius och Gellert Tamas medverkat.


Nyhetsbrev


Vill du alltid få det senaste från Amnesty i skolan?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få aktuell information om nytt material, aktiviteter och lektionstips.

Följ oss