Debattmatch: Övning i argumentationsteknik

Borde religionen fredas från kritik? Kan vi acceptera övervakning av vår digitala kommunikation? Och ska vi verkligen bedriva handel och ha politiska kontakter med diktaturer? Låt eleverna mötas i debattmatcher om yttrandefrihetens gränser!

Debattmatchen är ett ett rollspel där eleverna får träna argumentationsteknik och presentationsteknik genom att förmedla åsikter muntligt. I övningen får de arbeta i lag och möta varandra i debatter inför klassen, som agerar publik.

Ämnena rör vår yttrandefrihet och gruppernas åsikter är på förhand givna. Debattmatchen är en övning som engagerar, utmanar och lockar till skratt.

• Typ av material: Övning
  • Tema: Yttrandefrihet